Kravmaga in Antwerpen

Ga naar beneden

Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Eline-D op za jun 23, 2012 11:15 am

Als ik mij niet vergis dan zijn er een paar kravmaga clubs in Antwerpen en omgeving: Ekma Antwerpen, Ekma Brasschaat, Kmg Schoten en Kmg Antwerpen. Iets verder heb je dan nog Kmg Edegem. Ik heb een paar vragen.

Wat is nu objectief gesproken het verschil tussen Ekma en Kmg?

Wat kost het bij Kmg (bij Ekma staat het op de website)?

Eline-D

Aantal berichten : 7
Registratiedatum : 23-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Shooter op za jun 23, 2012 9:30 pm

Ik denk dat het verschil vooral in het realisme zit. Bij de EKMA staren ze zich niet blind op technieken maar besteden ze veel aandacht aan de combat mindset. De EKMA instructeurs hebben ook meer professioneel-praktische ervaring. De EKMA heeft enkele full time instructeurs, twee daarvan zitten in Antwerpen. In Antwerpen is het zo dat de EKMA meer trainingen biedt. Brasschaat en Borgerhout samen zijn er dat 11 of meer, je kan dus elke dag trainen. Op sommige dagen zelfs 's morgens.

KMG is groter en commerciëler. De instructeurs geven les na hun uren. Het aantal trainingsuren is beperkter.

De prijzen zijn vergelijkbaar maar omdat de EKMA een groter aanbod is komt het daar iets goedkoper uit.

Ik kan niet over KMG oordelen als het om extra activiteiten gaat maar bij EKMA zijn er dat veel. Gratis workshops voor de leden, extra gratis nationale trainingen enzovoort. Ik heb de indruk dat de EKMA meer een school is en KMG meer een club.


Shooter

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 26-02-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  JD op ma jun 25, 2012 5:39 pm

Kmg typical 50€ per maand voor 2 trainingen + kleren en examens als je die meedoet. Bij ekma ongeveer 75 per maand voor 9 trainingen maar ook 25 en 50 beurtkaarten maar veel minder exams.
Kmg heeft ook geen eingen infrastrucuur en geen stressroom zoals ekma. Ekma zijn professionals. Ik durf niet zeggen dat het niet zo is bij kmg maar als je alleen les geeft na je uren dan is het een hobby.
Ik vond kmg een beetje gesloten mentaliteit, bij ekma open maar ik ken Luc al lang dus misschien ben ik daarom niet zo objektief ;-)
Sorry voor mijn taal, ik ben Engels.

JD

Aantal berichten : 8
Registratiedatum : 17-07-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Eline-D op di jun 26, 2012 7:05 pm

Bedankt. Ik heb ondertussen een proefles geboekt bij de ekma. Het aanbod speelde eigenlijk niet zoveel rol omdat ik alleen op maandag kan trainen. Ik ben toch wel een beetje bang. Ik laat wel weten hoe het was.

Eline-D

Aantal berichten : 7
Registratiedatum : 23-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Alfa One op wo jun 27, 2012 11:02 am

Ik heb toch wel enkele bedenkingen bij de reactie in deze topic.

Het is overduidelijk dat diegene die reageren bij het EKMA zitten.

Krav Maga, naar mijn mening, is een zelfverdedigingssysteem dat zou moeten toelaten dat "iedereen" zich maximaal moet kunnen handhaven in een (potentieel) gevaarlijke situatie. Meer nog, bij KMG wordt er heel veel nadruk gelegd op de tijdslijn die u aanleert om potentieel gevaarlijke situaties te vermijden en anders hoe gepast te reageren afhankelijk van de afstand van de bedreiging of aanvaller(s).

Net omdat het voor "iedereen" bruikbaar dient te zijn, geloof ik ten stelligste dat je mensen technieken dient aan te leren. Niet alleen gevechtstechnieken, maar ook hoe dat je u moet gedragen ten aanzien van een (mogelijke) agressor of bedreiging.

Dat het EKMA over full-time lesgevers beschikt kan ik alleen maar bejubelen. Echter, het doet geen enkel afbreuk aan de kunde van de instructeurs van het KMG dat zij naast hun lesgeven ook dagtaak hebben.

Echter, zij komen 's zondags bijeen bij Serge Bridoux, hoofdinstructeur KMG België, om samen te trainen.

Enkele malen per jaar komt Eyal Yanilov naar België voor een seminarie voor alle leden en niet-leden, maar traint de dag er voor en er na ook nog eens specifiek met de instructeurs.

Van de instructeurs die wij in het Antwerpse hebben ben ik 100% overtuigd dat zij ook buiten hun lessen met Krav Maga bezig zijn.

I.v.m. de kostprijs, in Edegem kan je 3 dagen trainen (dinsdagavond, donderdagavond en zondagmorgend), telkens 1,5u. De gevorderde trainen op donderdag nog een uurtje extra. Dat is tezamen 5,5u. Wij kunnen ook nog terecht in Schoten op woensdag en vrijdag. De goedkoopste formule kost u net geen €42 per maand. Dit voor minimum 4,5u per week (als je alleen Edegem als vorbeeld neemt). Lijkt mij bijzonder goedkoop. En ok, je dient over een broek en t-shirt te beschikken. Maar bij je jaarlijks lidgeld van €50 krijg je automatisch een t-shirt. Blijft alleen de broek over. In de meeste gevechtsporten dien je toch ook de juiste kledij te kopen. En ja, ik weet dat je op straat geen "uniform" aan hebt, maar ik geloof dat het dragen van een "uniform" net de gelijkheid onder de leden aangeeft. En laten we eerlijk zijn, beschermingsmiddelen dienen ook bij het EKMA aangekocht te worden. Je kan deze aan zeer democratische prijzen bij de club aankopen of ergens anders als je dat wenst.

De clubs in Antwerpen (Hilton op vrijdag), Beveren (dinsdagavond en zaterdagmorgend) en Burcht (maandagavond en woensdagavond) werken ook samen. Daar kan je met hetzelfde abonnement of beurtenkaart op de verschillende locaties terecht wat ook 5 dagen zijn aan 1,5u/les. Ook hier, spotgoedkoop lijkt me.

En voor de die-hards. Op vrijdag mogen wij ook op bezoek gaan in Brugge!

De opmerking dat het KMG commerciëler is begrijp ik niet helemaal. Als ik in google Krav Maga Antwerpen typ kom ik toch eerst bij het EKMA terecht. Ook op enkele plaatsen zijn er al flyers bespeurd. Ik heb er geen probleem mee, maar het is wel een feit. Alleen is dan de vraag, in welke mate is het KMG dan aantoonbaar meer commerciëler? Goed, wanneer je naar een site als Krav-shop gaat, dan kan je ook daar kledij kopen van KMG. Maar het KMG zit ook wereldwijd en ik zie daar geen graten in.

Ik lees dan ook dan het KMG een gesloten mentaliteit heeft. Dat vind ik helemaal vreemd. Ik heb daar intussen al vele vriendschappen gesloten en de sfeer, in welke club je ook gaat, ook over de taalgrens heen, is fantastisch. Ik heb enkele maanden geleden nog een examen gedaan tezamen met een clublid en twee van een Franstalige club. De verstandhouding was zeer goed en we waren fier en trots op elkaar na het examen. Iedereen die bij ons komt wordt wordt mijn inziens onmiddellijk opgenomen in de groep als hij/zij dit wilt uiteraard.

Ik wens zeker niet het EKMA aan te vallen, ik weet niet hoe het daar aan toe gaat. Maar het is niet de eerste keer dat mijn inziens het KMG niet correct behandelt wordt hier en dat is jammer. Mogelijks zijn er verschillen tussen het EKMA en het KMG en daar is op zich niets mis mee. Voor ieder wat wils. Lang leve diversiteit!


Alfa One

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 27-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Shooter op wo jun 27, 2012 1:22 pm

@Alfa One: Je hebt bedenkingen omdat de reacties van EKMA leerlingen komen maar je bent overduidelijk zelf KMG leerling of instructeur. Dat mag toch niet het probleem zijn. Het zijn namelijk enkel EKMA of KMG leerlingen die de vragen kunnen beantwoorden.

Dat je in Brugge kan gaan trainen is geen argument, dan kan je stellen dat je bij de EKMA op 14 locaties kan gaan trainen. Het punt is dat Antwerpen 9 trainingsmogelijkheden heeft op 1 plaats! Die flexibiliteit is een gigantisch voordeel.

Wat de prijs betreft moeten we eens appelen met appelen vergelijken denk ik zo.

Je kunt toch niet ontkennen dat er een groot verschil is tussen een full time instructeur en iemand die het na zijn uren doet?

Dat Yanilov af en toe naar België komt is ook al geen argument. Dat soort afgoderij is ook al niet van toepassing bij de EKMA.

Uiteindelijk is het zoals Luc altijd zegt: ga overal eens proeven en schrijf je in waar je je thuis voelt. Ik heb voor EKMA gekozen omdat er die flexibiliteit is en vooral omdat de instructeur een speciale achtergrond heeft. Die achtergrond is misschien niet belangrijk voor 80% van de mensen die op zoek zijn om zelfverdediging te leren maar is in mijn geval zeer toepasselijk. Nu ik erover nadenk stel ik vast dat er ook voor mensen uit andere sectoren specialisten bij de EKMA zitten: zorg, veiligheid (die kunnen niet neutraliseren of boeien), politie (die kunnen niet neutraliseren).

Diversiteit is inderdaad een pluspunt. Ik ben niet tegen KMG, hun stijl ligt me niet. Voor hetzelfde geld heeft er iemand een probleem met de EKMA stijl. Ik ben zeer benieuwd waarom Eline-D uiteindelijk een proefles heeft geboekt bij EKMA en niet bij KMG.

Shooter

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 26-02-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Alfa One op wo jun 27, 2012 4:46 pm

@Shooter:

Ik ben inderdaad KMG-leerling, Nu ongeveer 3,5 jaar en voel mij daar uitstekend bij. Ik ben gestart zonder enige achtergrond en heb in al die tijd bijzonder veel geleerd.

Het moet inderdaad geen probleem zijn als dat EKMA- of KMG-leerlingen de vragen beantwoorden. Echter is het jammer genoeg nogal eenzijdig dat hier antwoorden verkregen worden. Dat op zich is ook niet erg als de antwoorden duidelijk zouden aangeven hoe het er bij het bij het EKMA er aan toe gaat. Echter, het is niet de eerste keer dat ik merk dat er niet objectief over het KMG (of voorheen IKMF) gesproken wordt, vandaar mijn eerste reactie.

Eén les ergens mee doen (met waarschijnlijk bepaalde verwachtingen in het hoofd) mag niet gelden niet als ervaring om andere over het KMG in te lichten.

Uiteraard staat het KMG-leden vrij om ook op dit forum te spreken.

U haalt het puntje van Brugge er uit, wat vreemd is. Ik geef er alleen maar mee aan dat als je als Antwerps lid toevallig in de buurt bent, daar ook terecht kan met je gewone abonnement. Dit omdat de instructeur van Brugge ook 1 dag per week in Edegem les geeft. Zelf heb ik er nog niet zo lang geleden gebruik van gemaakt. En het maakte ook duidelijk dat de sfeer in het KMG wel degelijk open is. Ik werd daar zeer goed ontvangen door de andere leden, die ik voorheen ook niet kende!

De reactie op Eyal Yanilov vind ik enigszins misplaatst. Het geeft alleen maar aan dat u de man niet kent en niet hebt mee gemaakt. Een zeer eenvoudig, zeer bescheiden en zeer toegankelijk man. Hij wordt door zeer velen wereldwijd erkent als één van de grootste op het gebied van Krav Maga. Hij is een van de hoofdspillen binnen het KMG (en voorheen IKMF) voor het continu bijsturen van het systeem. En hij vindt dan nog de tijd om naar ons te komen EN vooral belangrijk: onze instructeurs verder op te leiden! Wat heeft dit met verafgoden te maken? Ik neem aan dat jullie toch ook het gepaste respect betonen aan jullie hoofd-instructeur en terecht overigens?! Het is trouwens niet gewoon slikken wat de man zegt, je kan er altijd mee in discussie gaan en je krijgt uitleg.

Ik blijf er bij dat het niet belangrijk is dat een instructeur full-time Krav Maga instructeur is, al denk dat het op sommige vlakken wel aangenamer zal zijn voor de instructeurs zelf. Het belangrijkste voor mij is dat deze continu zijn eigen grenzen blijft verleggen en zichzelf (en het systeem) steeds opnieuw in vraag durft te stellen om zo een beter instructeur te kunnen worden. Ik ben dan ookontzettend tevreden en trots op al mijn instructeurs, dat is mijn persoonlijke mening.

U wil appelen met appelen vergelijken, doe dit dan ook. Ik heb mijn appelen reeds hier in de vitrine geplaatst. Trouwens, hoeveel is uw leven u waard. Het mijne is veel meer waard dan dat wat ik betaal voor om krav Maga te kunnen beoefenen.

Ik wil verduidelijken dat ik geen polemiek EKMA - KMG wil starten. Iedereen heeft voor mij zijn bestaansrecht, ook het IKM van Gabi Noah trouwens. ik vraag alleen dat andere op een correcte, respectvolle manier over andere federaties praten. Ieder zijn mening is belangrijk, MAAR persoonlijk.
Alfa One

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 27-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Eline-D op wo jun 27, 2012 7:51 pm

Oei, het was niet mijn bedoeling om kmg en ekma tegen elkaar op te zetten. Ik ben mijn proefles gaan doen en het is bijzonder goed meegevallen. Meteen les gekregen van de hoofdinstructeur I love you Dit is echt wel wat ik zoek en ik denk dat ik op de juiste plaats ben terecht gekomen. De ambiance is gemoedelijk ondanks dat ik eerst dacht dat ik in een militair trainingskamp zat Very Happy

Ik denk echt wel dat het iets uitmaakt of iemand iets achter de uren doet of full time Alfa one. Ik heb nog thaiboks en aikido gedaan bij mensen die het na hun werk deden. Die hadden ver van de didactische vaardigheden van de instructeur waarvan ik nu les heb gehad. Ik ben benieuwd naar de andere instructeurs. Ik wou nu al inschrijven maar dat kon niet. Ik moet eerst 2 proeflessen doen. Nogmaals bedankt voor de uitleg Shooter en Alfa one Razz

Eline-D

Aantal berichten : 7
Registratiedatum : 23-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Alfa One op wo jun 27, 2012 8:20 pm

@Eline-D: als u zich er goed bij voelt, prima zo en hopelijk mag u er veel nuttigs leren!

Maar, nogmaals: de stelling dat een full-time instructeur beter is dan een andere doet mijn instructeurs echt wel te kort.

Alfa One

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 27-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Shooter op wo jun 27, 2012 8:46 pm

Dat is ook niet de bedoeling Eline-D ;-)

@Alfa One: Iedereen doet uiteindelijk wat hij wil. Ik geef alleen mijn mening. En ja, blijkbaar zijn er meer EKMA leerlingen die hun mening willen geven. Je moet het daar niet mee eens zijn. Je zou blij moeten zijn dat de bloedhonden al zijn teruggefloten door de chief. Het is goed dat er nu ook eens iemand van KMG zijn verhaal doet. Maar in het hoekje van het grote slachtoffer kruipen is een beetje kinderachtig. Ik kan daar geen medelijden voor opbrengen omdat het meeste dat ik al heb gelezen klopt.

Natuurlijk heb ik respect voor Luc maar er is een verschil tussen een misplaats verafgoden en respect. Wat ik zie is verafgoding voor Yanilov. Ik heb dat niet op jou maar er zijn tal van voorbeelden.

De appelen die ik vraag te vergelijken zijn onder andere die van het trainingsaanbod. Ik heb nooit ergens geschreven dat KMG duur is. Ik schrijf dat ik liever mijn geld geef aan een professioneel instructeur. En natuurlijk is dat belangrijk. Iemand die 4 tot 5 uur les geeft per dag, en daarbij nog eens handboeken schrijft is onvermijdelijk meer bezig met het systeem dan iemand die werkt en zijn systeem buiten de uren moet laten groeien. Daarbij heeft die professionele instructeur een pak bagage op gebieden die voor mij van pas komen. Er is geen enkele Krav Maga instructeur die weet wat hij weet over mijn job. Ik ben zelf instructeur (geen Krav Maga), dus ik weet wel degelijk waarover ik het heb. Onder andere het maken van realistische scenario's is één van die zaken waarbij ik me graag laat bijstaan door Luc. Ik ga hier niet verder op ingaan maar als ik effectief mijn leven in handen geef van iemand door hem mij iets aan te laten leren dan zal het geen KMG/EKMF of VKMF instructeur zijn. Hoewel ik misschien nog ooit heb getwijfeld aan Dirk Loyens van de VKMF.

Shooter

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 26-02-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  JD op wo jun 27, 2012 9:00 pm

@ Alfa... and Yanilov is a professional instructor, so wat je zegt is dat er geen verschil is tussen Yanilov en jullie instructors dus?

JD

Aantal berichten : 8
Registratiedatum : 17-07-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Alfa One op wo jun 27, 2012 9:11 pm

Hopelijk wel, daar hij de hoogste graad heeft. Het lijkt me logisch dat diegene met de hoogste graad beter behoort te zijn dan die er onder. Vrij flauwe reactie op zich, maar soit.

Het punt dat ik hier trachtte te maken is dat het niveau van onze instructeurs bijzonder hoog ligt, ondanks het feit dat ze dit niet full-time doen. Is trouwens door Luc Van Laere in een andere thread bevestigd... Kom het uittesten vooraleer een mening te vormen.

Alfa One

Aantal berichten : 4
Registratiedatum : 27-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Dr. Phil op za jun 30, 2012 7:54 pm

Als je zegt dat je leven meer waard is dan de centen die je voor zelfverdediging wil betalen dan kies je toch voor een professionele organisatie! Het lijkt me pervers om je leven in handen van een amateur te leggen.

Dr. Phil

Aantal berichten : 7
Registratiedatum : 29-06-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  WD_DB op ma jul 02, 2012 9:33 am

Ik vermoed dat Alpha 1 bedoelt.
Dat 1 van de eerste regels van Krav Maga ivm wat te doen in een conflictsituatie nog steeds is: Het conflict vermijden.

WD_DB

Aantal berichten : 1
Registratiedatum : 29-06-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Luc Van Laere op do jul 05, 2012 12:51 pm

Misschien spreek ik hier tegen mijn winkel maar er zijn tal van niet-professionele instructeurs die perfect weten waarmee ze bezig zijn. Laat ons eens heel consequent zijn: Krav Maga is simpel en snel te leren. Ook bij de European Krav Maga Academy zijn er instructeurs die les geven als "hobby". Dat wil toch niet zeggen dat ze er niet ernstig mee bezig zijn?

Je hebt hier in Antwerpen de luxe om uit 2 verschillende federaties te kiezen. Weeg af, boek je proeflessen en beslis daarna waar je wil trainen.

Luc Van Laere

Aantal berichten : 36
Registratiedatum : 24-02-10
Woonplaats : Antwerpen

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Shooter op do jul 05, 2012 3:44 pm

Dit kan je toch niet menen, Luc? Noem een kat een kat. Bij sommige clubs is het maar een plat afkooksel van Krav Maga. Civiel Krav Maga bestaat niet, het is een uitvinding van de marketing boy's die het echte Krav Maga te agressief vinden. M.a.w. onverkoopbaar. Je bewijst al jaren dat het wel verkoopbaar is en nu spring je in de bres voor KMG, een federatie die onder leiding staat van een instructeur die buitengeflikkerd is bij de IKMF omdat hij niet te vertrouwen is. Alles draait om het persoontje Yanilov en alles is marketing. Leuk logo, mooie clipjes op Youtube. Qua inhoud ligt het ver van wat Krav Maga had moeten worden. En nu, dankzij die marketing boy's heeft Krav Maga een pak geloofwaardigheid verloren.

Het is helemaal niet mijn bedoeling om een hetze te starten, ik zeg wat ik denk. Natuurlijk schop ik hiermee tegen mensen hun schenen, en maar goed ook. Misschein gaan ze dan eens nadenken over de stommiteiten die ze hun leerlingen aanleren. Te agressief bestaat niet, als ze je op straat aanvallen moet je ook niet afkomen met die zever. Wat mij betreft is Krav Maga progressief grenzen verleggen. Niet op een stootkussentje slaan maar op elkaar, zoals wij dat al eens deden Luc.

Shooter

Aantal berichten : 58
Registratiedatum : 26-02-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Luc Van Laere op do jul 05, 2012 4:06 pm

Ik spring niet in de bres voor KMG, ik zeg enkel dat je ook als niet pro best een goed Krav Maga instructeur kunt zijn. En ik neem het al zeker niet op voor Eyal Yanilov... gewoonweg omdat ik PERSOONLIJK geen fan van hem ben. Ik wil het echter wel opnemen voor sommige instructeurs van KMG omdat ik weet dat die mensen op een positieve manier bezig zijn met Krav Maga.

Het is wat mij betreft heel simpel: ik heb nooit een les van Raph, Dimi, Eddy, Juan of Johnny meegemaakt dus ik ga er zeker niet over oordelen. Dat staat los van wat ik van de aanpak van KMG denk. Ik bedoel dan: van wat ik zie op filmpjes en eigenlijk vooral van wat ik hoor van mensen die er wel hebben les hebben gehad.

Tot nu zijn er 4 IKMF/KMG BE leden aan mijn deur komen kloppen. 1 die het niet kon vinden met één van de instructeurs en 1 omdat onze uren beter uitkwamen. De overige 2 trainen zowel bij IKMF als bij ons. Persoonlijke keuzes zeggen niks.

En dan nu de inhoud? Wel, dat is een beleidskeuze. Sommige mensen voelen zich goed met het beleid van KMG en sommige mensen voelen zich beter bij EKMA.

Tenslotte, hoe kan ik nu een probleem hebben met commercieel? Krav Maga is m'n boterham... Het zou toch wel redelijk hypocriet zijn om een probleem te hebben met een commerciële aanpak van een federatie terwijl ik van Krav Maga leef, niet?

Richt je pijlen op de idioten die traditionele martial arts verkopen als zelfverdediging, daar wil ik je in volgen.


Luc Van Laere

Aantal berichten : 36
Registratiedatum : 24-02-10
Woonplaats : Antwerpen

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  YannickVD op vr mei 22, 2015 4:39 pm

Zoals hier eerder aangehaald werd: ben je van Antwerpen probeer dan gewoon zowel EKMA als KMG eens uit.
Ze hebben beide vast hun voor- en nadelen.

Ik heb bij beide federaties een proefles gedaan.
Eerst bij KMG en dan bij EKMA. Ik had een (veel) beter gevoel bij EKMA, dus heb ik daar voor gekozen.

Misschien ligt het aan mij, of misschien had de instructeur net een rotdag achter de rug, maar bij KMG voelde ik mij niet welkom.
Bijna EKMA train ik circa anderhalf jaar en heb ik mij nooit onwelkom gevoeld.


YannickVD

Aantal berichten : 1
Registratiedatum : 22-05-15

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Kravmaga in Antwerpen

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum